Obligationer

Fredagens obligationer: Renterne fortsatte med aktierne op

For tredje dag på stribe var de danske statsrenter i fremdrift fredag, hvor investorerne genfandt kærligheden til aktierne, som steg pænt for tredje handelsdag i træk.

Derfor blev nogle af pengene også flyttet væk fra obligationsmarkedet og over i aktierne, hvilket resulterede i faldende kurser og stigende renter.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme steg fredag med 3 basispoint til 0,38 pct. efter en fremgang på 2 basispoint torsdag og 1 basispoint onsdag.

Set over ugen er den tiårige danske rente dermed steget 10 basispoint.

Fra makrofronten var der fredag formiddag endelige PMI-tal for oktober fra både Tyskland og eurozonen, men det store højdepunkt i kalenderen var eftermiddagens amerikanske jobrapport.

Den overraskede positivt ved at vise en jobskabelse på 250.000 uden for landbruget mod ventet 200.000 blandt økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Samtidig forblev arbejdsløsheden på 3,7 pct., mens timelønningerne steg med 3,1 pct. på årsbasis. Begge dele var som ventet blandt økonomerne.

Midt på eftermiddagen kom der også tal for fabriksordrerne og ordreindgangen på varige goder i USA i september, men ingen af de tal fik nogen nævneværdig effekt på renteudviklingen i hverken Europa eller USA.

Læs også
Top job