Obligationer

Obligationer/åbning: Renten handles sidelæns på amerikansk valgdag

Forud for et forventeligt nervepirrende midtvejsvalg i USA er renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation tirsdag åbnet stort set uændret.

Renten ligger omkring 0,37 pct., hvilket er på linje med niveauet, den lukkede i mandag - hvilket igen stort set var på linje med renten ved børslukketid fredag.

Klokken 11 dansk tid åbner valglokalerne i USA, hvor der skal stemmes om politikere til Kongressen - 435 til Repræsentanternes Hus, 35 til Senatet.

- Vi venter ingen større økonomiske eller finansielle implikationer af midtvejsvalget i USA i dag. Meningsmålingerne tyder på, at Kongressen bliver splittet, det vil sige, at Demokraterne overtager flertallet i Repræsentanternes Hus, skriver Jyske Bank.

- I så fald ventes investorer at drage lettelsens suk med lidt højere aktier og renter, fordi usikkerheden er ryddet af vejen. Dermed ventes markederne igen at fokusere på den stærke amerikanske økonomi, hvilket ventes at være en fordel for dollaren, lyder det ydermere i morgenkommentaren.

Der kommer tirsdag flere regnskaber fra danske selskaber, mens det er mere småt med økonomisk data at handle på.

Senere på ugen - onsdag og torsdag - holdes der dog møde i den amerikansk centralbank, Federal Reserve. Her er ikke ventet en forhøjelse af renten af økonomer adspurgt af Bloomberg News. Anderledes ser det dog ud ved decembermødet. Her venter 76,3 pct. af de adspurgte økonomer, at den ledende rente løftes.

Læs også
Top job