Obligationer

Obligationer/middag: Renten falder efter let overraskende nøgletal

De danske obligationsrenter har taget et lille dyk i løbet af formiddagen tirsdag, hvor investorerne særligt ser frem mod et forventet nervepirrende midtvejsvalg i USA.

Ved middagstid ligger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,35 pct., og det er 2 basispoint under både morgenens og mandagens renteniveau.

Klokken 11 dansk tid åbnede valglokalerne i USA, hvor der skal stemmes om politikere til Kongressen - 435 til Repræsentanternes Hus, 35 til Senatet.

- Vi venter ingen større økonomiske eller finansielle implikationer af midtvejsvalget i USA i dag. Meningsmålingerne tyder på, at Kongressen bliver splittet, det vil sige, at Demokraterne overtager flertallet i Repræsentanternes Hus, skriver Jyske Bank.

- I så fald ventes investorer at drage lettelsens suk med lidt højere aktier og renter, fordi usikkerheden er ryddet af vejen. Dermed ventes markederne igen at fokusere på den stærke amerikanske økonomi, hvilket ventes at være en fordel for dollaren, lyder det ydermere i morgenkommentaren.

Det er småt med økonomisk data at handle på tirsdag, hvor investorerne dog i løbet af formiddagen har fået lidt nyt fra Tyskland og eurozonen.

De endelige tyske PMI-tal overraskede en smule ved at ende højere end forventet blandt økonomerne, og det samme billede gjorde sig gældende for de samlede eurozone-tal.

Producentpriserne i eurozonen endte også højere end ventet, da de i september viste en stigning på 4,5 pct. på årsbasis. Til sammenligning havde økonomerne ventet en stigningstakt på 4,3 pct., viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Senere på ugen - onsdag og torsdag - holdes der møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Her er ikke ventet en forhøjelse af renten af økonomer adspurgt af Bloomberg News.

Anderledes ser det dog ud ved decembermødet. Her venter 76,3 pct. af de adspurgte økonomer, at den ledende rente løftes.

Læs også
Top job