Obligationer

Tirsdagens obligationer: Renten steg efter dag uden klar retning

De danske obligationsrenter bølgede både op og ned i løbet af tirsdagen, hvor investorerne særligt så frem mod et forventet nervepirrende midtvejsvalg i USA.

Ved middagstid lå renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,35 pct., men i løbet af eftermiddagen vendte den udvikling rundt, og ved lukketid endte renten i underkanten af 0,38 pct. Det var 1 basispoint højere end mandag.

Tirsdag åbnede valglokalerne i USA, hvor der skal stemmes om politikere til Kongressen - 435 til Repræsentanternes Hus, 35 til Senatet. Det var med til at skabe en afventende stemning blandt investorerne frem mod offentliggørelsen af valgresultatet.

- Meningsmålingerne tyder på, at Kongressen bliver splittet, det vil sige, at Demokraterne overtager flertallet i Repræsentanternes Hus, skriver Jyske Bank.

- I så fald ventes investorer at drage lettelsens suk med lidt højere aktier og renter, fordi usikkerheden er ryddet af vejen. Dermed ventes markederne igen at fokusere på den stærke amerikanske økonomi, hvilket ventes at være en fordel for dollaren, lyder det desuden i en kommentar fra banken.

Det var småt med økonomiske nøgletal tirsdag, hvor investorerne dog i løbet af formiddagen fik lidt nyt fra Tyskland og eurozonen.

De endelige tyske PMI-tal overraskede en smule ved at ende højere end forventet blandt økonomerne, og det samme billede gjorde sig gældende for de samlede eurozone-tal.

Producentpriserne i eurozonen endte også højere end ventet, da de i september viste en stigning på 4,5 pct. på årsbasis. Til sammenligning havde økonomerne ventet en stigningstakt på 4,3 pct., viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Senere på ugen - onsdag og torsdag - holdes der møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Her er ikke ventet en forhøjelse af renten af økonomer adspurgt af Bloomberg News.

Anderledes ser det dog ud ved decembermødet. Her venter 76,3 pct. af de adspurgte økonomer, at den ledende rente løftes.

Læs også
Top job