Obligationer

Obligationer/middag: Lille rentehop efter øget aktieappetit

Investorbarometeret på aktiemarkedet står på "smukt", og derfor tager renten en tur op torsdag.

Renten på den tiårige danske statsobligation ligger torsdag middag i 0,40 pct. - 2 basispoint højere end onsdag. Dermed spejles udviklingen i retningen for de amerikanske renter siden dansk børslukketid onsdag. Udviklingen i Europa er tilsvarende.

Dagens store fokus er på resultatet af det rentemøde i USA, der startede onsdag og afsluttes torsdag aften klokken 20 med en rentemelding fra den amerikanske centralbank.

- Investorerne vil se frem mod rentebeslutningen fra den amerikanske centralbank. Vi venter ingen pengepolitiske ændringer fra den amerikanske centralbank. Investorerne vil holde øje med, om Federal Reserve i rentebeslutningen vil kommentere på de store fald på aktiemarkederne i oktober, vurderer makroanalytiker i Sydbank Mathias Rømer Sproegel i en kommentar.

Han venter beherskede reaktioner på de finansielle markeder i kølvandet på rentemødet.

Futures-markedet indikerer en sandsynlighed på 99 pct. for en fastholdelse af renten - men markedet vil holde øje med nyt i formuleringerne fra banken om økonomien og inflationen.

Ingen af 85 adspurgte analytikere hos Bloomberg venter en ændring fra det nuværende niveau på 2,00-2,25 pct.

Torsdag morgen skuffede tyske tal for eksport og import. Eksporten faldt 0,8 pct. på månedsbasis i september, hvor økonomerne havde ventet en stigning på 0,4 pct., og importen faldt 0,4 pct. mod en ventet stigning på 0,8 pct.

Der er ikke væsentligt nyt i vente fra USA, hvor der på nøgletalsfronten kun kommer de ugentlige tal for nytilmeldte ledige.

Læs også
Top job