Obligationer

Obligationer/åbning: Renterne i venteposition før G20

Handelsdagen starter med relativt rolige bevægelser i markedet for europæiske statsobligationer fredag.

Investorerne vil nemlig i høj grad holde tilbage med at tage nye positioner, før det står klart, hvad der kommer ud af G20-topmødet mellem de magtfulde nationer i gruppen.

Der er blandt andet spredte rygter om, at præsidenterne for USA og Kina, Donald Trump og Xi Jinping, vil holde møde og måske gøre fremskridt i den løbende handelskrig mellem de to lande.

Samtidig kan der komme nyt om olieproduktionen, hvis der som antydet bliver holdt samtaler mellem Rusland og Saudi-Arabien om, hvor mange tønder olie de skal gå efter at producere.

Indtil videre fredag morgen handles den tiårige danske statsobligation i 0,28 pct. Det er omkring 1 basispoint højere end torsdagens lukketid.

Torsdag bød ellers på et stort rentefald, da Jerome Powell, chef for Federal Reserve, indikerede en mulig opbremsning i renteforhøjelserne i USA's centralbank. De takter blev delvist bekræftet torsdag aften i referatet fra centralbankens seneste møde.

I Europa ligger de fleste statsobligationer også med marginalt højere renter i morgentimerne.

Fredag er der også enkelte nøgletal i markedet. Fra dansk side viste BNP-væksten sig lidt stærkere end ventet i tredje kvartal, og senere bliver der også givet et estimat for inflationen i eurozonen i november, mens eftermiddagen byder på november-aflæsningen af Chicago PMI-indekset.

Læs også
Top job