Obligationer

Obligationer/middag: Rentefald fastholdes i afventende marked

Det er noget nær status quo for de danske renter fredag middag oven på torsdagens rentefald, der var initieret af udtalelser af den amerikanske centralbankchef Jerome Powell.

Fredag har markedet reageret behersket på nøgletal, der viste en lavere kerneinflation i eurozonen end ventet, og markedet virker generelt afventende forud for weekendens G20-møde, hvor der vil være fokus på nyt om handelskonflikten mellem USA og Kina.

Ifølge chefanalytiker Allan von Mehren fra Danske Bank er der begyndende tegn på, at handelskrigen så småt er begyndt også at ramme amerikansk økonomi. Han venter af samme årsag, at topmødet mellem den amerikanske og kinesiske præsident ender i en våbenhvile efterfulgt af forhandlinger på højt niveau.

- Vi ser mange udtalelser fra Trump i de her dage med udtalelser i forskellige retninger. Det er formentlig blot en del af spillet op til forhandlingerne, og vi tror ikke, han ønsker at gøre alvor af truslen om at lægge told på resten af Kinas eksport til USA, skriver Allan von Mehren i en kommentar.

Fredag middag ligger renten på den tiårige danske statsobligation i 0,27 pct., hvilket er uændret fra torsdag - men 1 basispoint lavere end åbningsniveauet. Torsdag faldt renten på papiret 4 basispoint, da Jerome Powell, chef for Federal Reserve, indikerede en mulig opbremsning i renteforhøjelserne i USA's centralbank. De takter blev delvist bekræftet torsdag aften i referatet fra centralbankens seneste møde.

I eftermiddag kan markedsdeltagerne ser frem til offentliggørelsen af novemberaflæsningen af Chicago PMI-indekset.

Læs også
Top job