Obligationer

Obligationer/åbning: Lavere renter efter dæmpning af handelsoptimismen

Det danske obligationsmarked er tirsdag åbnet med små rentefald i kølvandet af en negativ drejning på aktiebørserne, der ikke har kunnet opretholde den gode stemning fra mandag, da markedet fejrede våbenhvilen i handelsstriden mellem USA og Kina.

Den nu mere afdæmpede handelsoptimisme kan ifølge Handelsbanken skyldes udtalelser fra højtstående regeringsfolk i USA (Trumps økonomiske rådgiver Larry Kudlow og finansminister Steven Mnuchin), som ikke kom med mange detaljer om forhandlingerne og processen fremad.

- Endvidere har Kina ikke bekræftet flere dele, såsom de 90 dages udskydelse samt delen med bil-importtolden, noterer Handelsbanken i en morgenkommentar og henviser med sidstnævnte til Trumps melding om, at kineserne skulle have accepteret at sænke tolden på biler importeret fra USA.

Der er ikke de store nøgletal på programmet tirsdag, men der kan komme noget fokus på de italienske renter, idet EU's finansministre tirsdag mødes for blandt andet at drøfte det italienske budget.

- Vi vurderer, at EU’s finansministre vil indstille til, at der snarest indledes en sanktionsproces mod Italien. En sanktionsproces kan ultimativt set munde ud i en bøde til Italien på op til 0,5 procent af Italiens BNP. Det kan give nye rentestigninger i Italien i dag, skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en morgenkommentar.

Herhjemme ligger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 2 basispoint lavere i 0,24 pct.

Læs også
Top job