Obligationer

Tirsdagens obligationer: Renterne bakkede i risikoforladt marked

Lettelsen over våbenhvilen i handelskrigen mellem USA og Kina, der har lagt et foreløbigt låg på toldstriden mellem verdens to største økonomier, var tirsdag helt forduftet fra obligationsmarkedet herhjemme.

Mandagen startede med pæne rentestigninger som resultat af mere risikovillighed, men i løbet af dagen forduftede renteløftet helt, og heller ikke tirsdag var der tegn på noget som helst opadgående pres på renterne.

Faktisk faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 3 basispoint til 0,23 pct., og også de fleste andre steder i Europa var der rentefald at spore som reaktion på den begrænsede risikovillighed, som usikkerheden førte med sig.

Fra nøgletalsfronten var der ikke meget at komme efter på en generelt rolig handelsdag. Eneste højdepunkt var en opgørelse over producentpriserne i eurozonen sidst på formiddagen.

De overraskede positivt ved at vise en stigning på 0,8 pct. i oktober sammenlignet med september, mens der var ventet en stigning på 0,5 pct. blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig blev tallet for september oprevideret til en stigning på 0,6 pct. fra tidligere rapporteret 0,5 pct.

Tallet formåede dog ikke at rykke ved renteniveauerne herhjemme eller i Europa generelt.

Læs også
Top job