Obligationer

Obligationer/middag: Brexit-tovtrækkeri giver uro på rentemarkedet

Først den ene vej, og så den anden vej.

De britiske politikere har svært ved at blive enige om kursen for den planlagte skilsmisse fra EU, og tovtrækkeriet fortsætter mandag.

Senest bringer flere internationale nyhedsbureauer meldinger om, at premierminister Theresa May har tænkt sig at udskyde den planlagte afstemning om skilsmisseaftalen med EU, som ellers skulle være lagt frem for de britiske folkevalgte politikere tirsdag.

- Vi ved ikke, hvad der kommer til at ske, og det er det, vi går og venter på. Der er stadig rigtige mange muligheder, siger rentestrateg Morten Hassing Povlsen fra Jyske Bank.

De seneste rygter har svækket det britiske pund og sendt den britiske tiårige rente ned til 1,22 pct. fra 1,25 pct. tidligere på dagen og 1,27 pct. i slutningen af sidste uge.

Andetsteds i Europa var der ellers rentestigninger i starten af dagen - som stak i modsat retning fra fald på aktiemarkederne - men det er vendt om efter brexit-nyhederne. Eksempelvis ligger den tiårige danske rente tilbage i 0,22 pct., som også var slutfacit fredag eftermiddag.

FÅ NØGLETAL

Mandagens nøgletalskalender har budt på nyt om den danske handels- og betalingsbalance begge i oktober samt de danske forbrugerpriser i november. Prisstigningstakten var uændret 0,8 pct. på årsbasis i oktober, hvilket var på linje med forventningerne ifølge Bloomberg News.

Fra Tyskland er der kommet nyt om eksporten i oktober. Her var tale om en positiv overraskelse og en stigning på 0,7 pct. fra september. Økonomer havde ventet en stigning på bare 0,4 pct.

Læs også
Top job