Obligationer

Mandagens obligationer: Britiske renter presset af brexit-slingrekurs

De britiske politikere har svært ved at blive enige om kursen for den planlagte skilsmisse fra EU, og tovtrækkeriet fortsatte mandag.

Premierminister Theresa May udskød den planlagte afstemning om skilsmisseaftalen, som ellers skulle være lagt frem for de britiske folkevalgte politikere tirsdag, men som hun stod til at tabe.

Beslutningen blev først bekræftet sent på eftermiddagen, men den blev rygtet allerede i løbet af formiddagen og satte gang i en nedtur for det britiske pund samt renterne på landets statsobligationer.

Omkring klokken 17 dansk tid var den britiske tiårige rente dykket til 1,20 pct. fra 1,25 pct. tidligere på dagen og 1,27 pct. i slutningen af sidste uge. Det er samtidig det laveste niveau i knap fire måneder.

Andetsteds i Europa var der ellers rentestigninger i starten af dagen - som stak i modsat retning fra fald på aktiemarkederne - men det blev modereret af brexit-uroen. Herhjemme lukkede den tiårige rente i 0,22 pct., eller godt det samme som fredag eftermiddag, efter at den svingede med 1 basispoint i begge retninger i dagens løb.

Den tyske statsrenter sluttede også omtrent uændret fra fredagens lukkeniveau.

FÅ NØGLETAL

Mandagens nøgletalskalender bød på nyt om de danske handels- og betalingsbalancer i oktober samt de danske forbrugerpriser i november. Prisstigningstakten var uændret 0,8 pct. på årsbasis i oktober, hvilket var på linje med forventningerne ifølge Bloomberg News.

Fra Tyskland kom der nyt om eksporten i oktober. Her var tale om en positiv overraskelse og en stigning på 0,7 pct. fra september. Økonomer havde ventet en stigning på bare 0,4 pct.

Læs også
Top job