Obligationer

Obligationer/åbning: Marginal rentestigning fra start

De danske statsrenter stiger en smule tirsdag morgen efter større udsving i den amerikanske handel i løbet af mandagen.

Usikkerheden har stadig godt fat i markederne, og det kunne mærkes i USA mandag, hvor aktierne en overgang var langt nede, men endte højere efter markante udsving.

Det satte sig også i renterne, der svingede fra noget lavere til lidt højere, inden den toneangivende tiårige rente endte nogenlunde uændret for dagen i 2,85 pct.

Det var lidt højere end ved dansk lukketid, og tirsdag morgen stiger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 1 basispoint til 0,23 pct.

Selv om futures for de amerikanske aktier igen peger nedad tirsdag morgen, steg aktierne relativt mere efter dansk lukketid mandag, og derfor synes der at være overvægt til risikovilligheden tirsdag, hvilket kan give stigende renter og aktier.

Et af de helt store samtaleemner mandag var udskydelsen af afstemningen om brexit-aftalen i det britiske parlament, der ellers skulle være løbet af stablen tirsdag.

Derudover præger handelskrigen mellem USA og Kina fortsat, da spændingerne i sidste uge steg efter anholdelsen af Huaweis finansdirektør i Canada.

Fra nøgletalsfronten er højdepunktet tirsdag opgørelsen af ZEW-indekset i Tyskland. Her venter økonomerne et fald til 55,0 i indekset for den nuværende situation i december, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Forventningsindekset ventes samtidig at falde til minus 25,0 fra minus 24,1 i november.

Fra USA præsenteres der ud på eftermiddagen desuden en statistik over producentpriserne i november.

Læs også
Top job