Obligationer

Obligationer/middag: Positivt aktiemarked giver plus til renterne

Det er fortsat mindre rentestigninger, der præger det hjemlige obligationsmarked tirsdag middag.

Allerede fra morgenstunden var der en tendens til små renteplusser efter positive indikationer for den europæiske aktiehandel, og stigningerne er tiltaget en smule i løbet af formiddagen.

Herhjemme ligger renten på den tiårige danske statsobligation tirsdag middag 2 basispoint højere i 0,24 pct. end mandag, efter at papiret fra åbningen var startet med en stigning på 1 basispoint.

Finansmarkederne er i øjeblikket dog kendetegnet ved store udsving, hvilket også var tilfældet for den amerikanske aktiehandel mandag aften, hvor store kursfald blev indhentet sidst på handelssessionen.

Det har medvirket til positive europæiske aktiemarkeder tirsdag - og et lille opadgående pres på renterne.

Tirsdag formiddag viste det såkaldte ZEW-indeks, der er en indikator for optimismen hos de tyske finansielle aktører, et blandet billede.

Den del af indekset, der måler den nuværende økonomiske situation faldt i december til 45,3 fra 58,2 måneden før. Det var skuffende i forhold til økonomernes forventning om et fald til 55,0 ifølge Bloomberg News.

Forventningsindekset i opgørelsen viste omvendt en bedring til -17,5 fra -24,1 måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et fald til -25,0.

Fra USA præsenteres der kl. 14.30 statistik over producentpriserne i november.

Derudover vil markedet fortsat have fokus på nyt om brexit, efter at premierminister Theresa May mandag eftermiddag udskød den afstemning, der skulle have fundet sted tirsdag om aftalen med EU om udtrædelsen.

Samtidig fylder usikkerheden om handelskonflikten mellem USA og Kina fortsat meget i investorernes bevidsthed, da arrestationen af Huaweis finanschef i sidste uge har sat spørgsmålstegn ved den "våbenhvile", som de to store handelsparter har indgået.

Læs også
Top job