Obligationer

Obligationer/middag: Renten falder efter skuffende europæiske nøgletal

Der er rentefald på det danske obligationsmarked fredag ved middagstid, og dermed følger det danske marked tendensen i resten af Europa.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation trækker 3 basispoint ned til 0,22 pct. fredag, og det er samme niveau som ved dansk lukketid for en uge siden.

I løbet af formiddagen har investorerne fået nye PMI-tal fra både Tyskland og den samlede eurozone, og de kan give et praj om tempoet i den europæiske økonomi.

PMI-barometeret over indkøbschefernes tillid i euroområdet faldt mere end ventet i december. Det samlede PMI-indeks landede således på 51,3 mod 52,7 måneden før.

Der var ifølge Bloomberg News ventet en indeksværdi på 52,8 blandt økonomerne, og både underindekset for industrisektoren og servicesektoren viste en skuffende udvikling.

Ifølge Nordea synes risiciene for nedgang i økonomien i eurozonen at være voksende, og hvis ikke det økonomiske momentum snart bedres, kan pengepolitiske lempelser igen komme på dagsordenen.

- Vi ser en klar nedadrettet risiko i forhold til ECB's vækstvurderinger, og hvis ikke svækkelsen af det økonomiske momentum snart aftager, så vil centralbanken snart skulle forhold sig til nye lempelsestiltag, vurderer rentestrateg Jan von Gerich fra Nordea i en kommentar efter offentliggørelsen af PMI-tallene.

Fredag eftermiddag er det tal fra USA, der kan være med til at justere handlernes syn på verden. Fokus vil være på detailsalget, der vil være negativt påvirket af det store fald i olieprisen, som slår igennem ved benzinpumperne.

- Detailsalget opgøres nemlig i løbende priser, og derfor vil lavere brændstofpriser trække det samlede detailsalg ned. Vi venter dog en fremgang i detailsalget renset for brændstofudgifter, skriver Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar forud for offentliggørelsen.

Læs også
Top job