Obligationer

Obligationer/åbning: Renten danser på stedet og skeler til Fed-møde

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation danser mandag morgen på stedet lige omkring 0,22 pct., som er niveauet, den lukkede i fredag.

Det sker på en dag, hvor der er flere nøgletal i kalenderen, om end det ikke de helt tunge af slagsen. I stedet har investorerne blikket rettet mod onsdagens møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

- Ugens store omdrejningspunkt vil være rentemødet i den amerikanske centralbank (Fed). Årets fjerde renteforhøjelse er i høj grad ventet på onsdagens rentemøde, men derudover vil markedet holde øje med signaler omkring Feds fremtidige kurs.

- Som resultat af den seneste tids markedsuro forventes Fed at stoppe renteforhøjelserne i 2019. Men de amerikanske makrodata er fortsat robuste. Der er en risiko for, at Fed reagerer mindre dueagtig, end markedet håber på, lyder det fra seniorstrateg Anderas Østerheden fra Nordea i en kommentar.

Ifølge Bloomberg News er der 73,2 pct. chance for, at der kommer en renteforhøjelse ved onsdagens møde i Federal Reserve.

Mandag kommer der en smule økonomiske data at handle på. Det gælder blandt andet endelige forbrugerpriser fra eurozonen i oktober og boligindekset NAHB fra USA.

- Byggerapporten kan give et fingerpeg på byggeaktiviteten og tilstanden på det amerikanske boligmarked som helhed. Et stort dyk i byggerapporten som i sidste måned kan give rentefald og svække dollaren, vurderer makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel i en kommentar.

Læs også
Top job