Obligationer

Obligationer/middag: Holder niveauet trods nedrevidering af inflation

En nedrevidering af inflationen i eurozonen har mandag ikke givet anledning til de store forskydninger på obligationsmarkederne i Europa.

I en endelig opgørelse fra Eurostat viste de europæiske forbrugerpriser sig at være steget med 1,9 pct. på årsbasis i november, efter at en foreløbig opgørelse tidligere havde vist en prisstigningstakt på 2,0 pct.

Økonomer adspurgt af Bloomberg News havde ikke ventet justeringer i den endelige opgørelse.

Kerneforbrugerpriserne - der fraregner prisudsving på energi, fødevarer, alkohol og tobak - viste dog som ventet en stigning på 1,0 pct. på årsbasis i november, hvilket også den foreløbige opgørelse havde vist.

Efter nøgletallet handles renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation mandag middag fortsat uændret omkring 0,22 pct.

I eftermiddag rettes fokus mod tal for erhvervstilliden i New York-regionen - målt ved Empire State Manufacturing-indekset - og NAHB-boligmarkedsindekset.

Ugens helt store begivenhed er dog rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som afsluttes onsdag aften, og her ventes banken at levere årets fjerde renteforhøjelse.

Fokus vil dog særligt være på de signaler, som banken kommer med i forhold til den fremtidige pengepolitiske kurs.

- Som resultat af den seneste tids markedsuro forventes Federal Reserve at stoppe renteforhøjelserne i 2019. Men de amerikanske makrodata er fortsat robuste. Der er en risiko for, at Federal Reserve reagerer mindre dueagtigt, end markedet håber på, lyder det i en kommentar fra seniorstrateg Anderas Østerheden fra Nordea.

Ifølge Bloomberg News er der 73,2 pct. chance for, at der kommer en renteforhøjelse ved rentemødet i Federal Reserve.

Læs også
Top job