Obligationer

Mandagens obligationer: Rente lidt op trods skuffende nøgletal

Trods faldende aktiemarkeder, et skuffende amerikanske nøgletal og en nedrevidering af inflationen i eurozonen bød mandagens danske obligationshandel på let stigende renter.

De nævnte begivenheder vil ellers ofte blive benævnt som "rentevenlige" og føre til stigende kurser og faldende renter, men forud for ugens store begivenhed, der starter tirsdag og afsluttes onsdag, rentemødet i den amerikanske centralbank, synes de sædvanlige markedsmønstre at være sat lidt ud af spil.

De fleste venter årets fjerde renteforhøjelse fra Federal Reserve, Fed, onsdag, men hvad banken vil signalere af tempoet for renteforhøjelser fremadrettet, er et åbent spørgsmål.

Centralbanken har lagt op til tre yderligere renteforhøjelser i 2019, mens konsensus i markedet mere synes at pege i retning af to justeringer. Hvis ikke Fed trækker lidt i land, kan det give skuffelse i markedet.

- Sandsynligheden for, at folk bliver skuffede, er faktisk ret høj, siger rentestrateg Jim Vogel fra FTN Financial til Reuters.

Herhjemme steg renten på den tiårige danske statsobligation 1 basispoint til 0,23 pct.

Mandagens nøgletal bød på en nedrevidering af inflationen i eurozonen til 1,9 pct. på årsbasis i november, efter at en foreløbig opgørelse tidligere havde vist en prisstigningstakt på 2,0 pct.

Fra USA skuffede erhvervstilliden i New York-regionen - målt ved Empire State Manufacturing-indekset - som viste et fald i december til 10,9 fra 20,0 måneden før.

Læs også
Top job