Obligationer

Obligationer/middag: Renten falder forud for onsdagens Fed-møde

Der er rentefald på det danske obligationsmarked tirsdag, hvor investorerne i løbet af formiddagen har fået skuffende nye nøgletal fra Tyskland.

Renten på den tiårige danske statsobligation falder til 0,20 pct. ved middagstid tirsdag, og dermed er der tale om et rentefald på 3 basispoint sammenlignet med lukkeniveauet mandag.

Der er også lignende rentefald på de øvrige store europæiske markeder - herunder i Tyskland, Frankrig og Storbritannien.

Usikkerhed på aktiemarkedet skabt af vækstfrygt, handelskrig og brexit har fået investorernes interesse over i den relative sikkerhed, som fastforrentede fordringer normalt giver.

Samtidig afventer investorerne også onsdagens møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).

Tidligere havde markedet stor tiltro til, at mødet ville ende med en renteforhøjelse, som Federal Reserve selv har indikeret, men i løbet af de seneste uger er sandsynligheden for en forøgelse af renten blevet mindre.

Ifølge futures er sandsynligheden for en renteforhøjelse tirsdag opgjort til 67,4 pct., viser data fra Bloomberg News, og det er et fald fra 73,9 pct. tirsdag i sidste uge.

Til sammenligning var der ved udgangen af november ifølge futures en sandsynlighed på 78 pct. for, at decembermødet ville byde på en amerikansk renteforhøjelse.

FOKUS PÅ IFO-INDEKS

Tirsdag formiddag fik investorerne nyt om udviklingen i det tyske erhvervstillidsindeks IFO. Det udviklede sig værre end ventet i december, da det faldt til 101,0 fra 102,0 måneden før.

Det skal sammenlignes med markedskonsensus om indeks 101,7 ifølge Bloomberg.

- Det er tredje måned i træk med fald i tillidsindekset. Der er dog ingen grund til at male Fanden på væggen. Niveauet er fortsat højt i et historisk perspektiv, men udviklingen understreger, at den økonomiske vækst har toppet i Tyskland og eurozonen, lyder vurderingen fra makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank.

Senere på dagen kommer der også fra USA-opgørelser over byggetilladelser og påbegyndt boligbyggeri for november. De amerikanske boligtal ventes stort set uændrede for november i forhold til oktober.

Læs også
Top job