Obligationer

Tirsdagens obligationer: Rentefald blev dæmpet af positive USA-tal

Formiddagens rentefald på det danske obligationsmarked blev dæmpet i løbet af eftermiddagen tirsdag, efter at nøgletal fra USA viste sig bedre end ventet.

Renten på den ledende tiårige danske statsobligation sluttede i 0,22 pct. tirsdag, og dermed var der tale om et rentefald på 1 basispoint sammenlignet med lukkeniveauet mandag. Tidligere på dagen lød rentefaldet på 3 basispoint.

Usikkerhed på aktiemarkedet skabt af vækstfrygt, handelskrig og brexit fik investorerne til at se mod den relative sikkerhed, som fastforrentede papirer normalt giver.

Samtidig afventede investorerne også onsdagens afslutning på mødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Det ventes at munde ud i endnu en renteforhøjelse - ligesom Federal Reserve tidligere selv har indikeret.

Udsigten til endnu en renteforhøjelse er blevet mødt af kritik fra flere kanter - herunder fra præsident Donald Trump og Jeffrey Gundlach, der er investeringschef i Doubleline Capital.

SKUFFENDE TAL I TYSKLAND - OG POSITIVE FRA USA

Tirsdag formiddag fik investorerne nyt om udviklingen i det tyske erhvervstillidsindeks IFO, der udviklede sig værre end ventet i december.

Indekset faldt til 101,0 fra 102,0 måneden før. Det skal sammenlignes med markedskonsensus om indeks 101,7 ifølge Bloomberg News.

- Det er tredje måned i træk med fald i tillidsindekset. Der er dog ingen grund til at male fanden på væggen. Niveauet er fortsat højt i et historisk perspektiv, men udviklingen understreger, at den økonomiske vækst har toppet i Tyskland og eurozonen, lyder vurderingen fra makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank.

Senere på dagen kom der fra USA opgørelser over byggetilladelser og påbegyndt boligbyggeri for november. Begge tal viste en større stigning end ventet blandt økonomerne, og det var med til at sende renten op i løbet af eftermiddagen.

Læs også
Top job