Obligationer

Obligationer/åbning: Uændret rente frem mod afslutning af rentemøde

Den toneangivende tiårige statsobligation åbner onsdagens handel med en rente på 0,22 pct., som er uændret i forhold til lukkeniveauet tirsdag aften.

Op til åbningen var inspirationen fra det amerikanske obligationsmarked et rentefald til 2,83 pct. eller med 3 basispoint, som onsdag morgen fortsatte med et yderligere fald i fjernøstlig handel til 2,81 pct. Det var basispoint lavere end ved dansk lukketid tirsdag eftermiddag.

Overordnet befinder obligationshandlerne sig i et vadested i onsdagens handel frem mod afslutningen af rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve - Fed, onsdag aften efter dansk børslukketid.

Her vil banken med en sandsynlighed grænsende til sikkerhed meddele, at det hæver styrerenten 25 basispoint til 2,25-2,50 pct. - kun et marginalt mindretal af analytikere venter ifølge Bloomberg News en fastholdelse af renten. Fokus retter sig dermed mod den nye rentebane, som Fed også ventes at sætte ord på. Og her er spørgsmålet, om centralbanken vil varsle yderligere to eller tre renteforhøjelser i det kommende år.

Fed skal balancere mellem den milde, dueagtige, version med få forhøjelser, som på den anden side vil øge frygten for recession i den amerikanske økonomi, og den skrappe, høgeagtige, version med flere forhøjelser, som nogle iagttagere - heriblandt USA's præsident, Donald Trump - finder for verdensfjern.

- Vi venter, at Fed vil sænke renteforventningerne til to renteforhøjelser i 2019 fra tre renteforhøjelser. Hvis vi får ret, vil investorerne efter alt at dømme tolke rentemødet blødt, skriver Mathias Rømer Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i sin morgenkommentar

Læs også
Top job