Obligationer

Onsdagens obligationer: Små ændringer op til rentemelding fra USA

De danske obligationsrenter steppede sidelæns onsdag op til aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Alt andet end en renteforhøjelse på 25 basispoint til 2,25-2,50 pct. vil være en kæmpe overraskelse. Til gengæld hersker der usikkerhed om bankens syn på 2019, og ikke mindst om og i givet fald hvor meget bankens chef, Jerome Powell, og de øvrige beslutningstagere vil skrue ned for deres prognose for antallet af næste års renteforhøjelser.

- Konkret vurderer vi, at Fed sænker antallet af renteforhøjelser i 2019 fra tre til to og generelt sænker rentebanen, skriver chefanalytiker i Jyske Bank Kim Fæster i et notat og uddyber:

- Fed og Powell vil også understrege, at yderligere renteforhøjelser er afhængige af en fortsat stærk vækst og en inflation tæt på inflationsmålsætningen. Dermed vil Powell åbne en dør på klem for, at Fed kan stoppe med renteforhøjelserne, hvis væksten aftager markant.

Herhjemme endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation uændret i 0,22 pct.

Derimod faldt den tilsvarende italienske rente med 14 basispoint til 2,90 pct., efter at EU-Kommissionen bekræftede, at den efter flere ugers tovtrækkeri har indgået en aftale med Italien om landets statsbudget.

Læs også
Top job