Obligationer

Obligationer/åbning: Renten hopper omkring næsten uændret niveau

På den sidste handelsdag inden jul er det endnu en gang Donald Trump, der tager de store overskrifter. Den amerikanske præsident fik torsdag aften efter amerikansk lukketid på finansmarkederne godkendt en finanslov for 2019 i Repræsentanternes Hus.

Men budgettet spås dog ikke mange chancer for, at der er tilstrækkeligt mange demokrater, der vil stemme det igennem i Senatet på grund af penge afsat til en mur mod Mexico, og derfor kan det amerikanske statsapparat meget vel blive delvist lukket fra lørdag.

Muren - der i budgettet er en post på 5,7 mia. dollar, svarende til 37,2 mia. kr. - har været et af præsident Donald Trumps største prestigeprojekter, siden han stillede op som kandidat ved valget i 2016.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation stiger fra morgenstunden med 1 basispoint til 0,22 pct. i forhold til torsdag, hvilket er det samme niveau som for en uge siden, da renten gik på weekend.

- Der var store aktiekursfald i går i både Europa og USA, og her til morgen er den dårlige stemning fortsat i Asien. Det var først trukket af de mindre dueagtige signaler fra Federal Reserve fra forleden, men nedgangen fik også fart, efter at forholdet mellem USA og Kina så ud til at forværres igen efter anklager fra USA om, at Kina har spioneret mod USA gennem et helt årti for at stjæle viden og data fra amerikanske virksomheder. Samtidig lurer en nedlukning af det amerikanske statsapparat, opsummerer Handelsbanken i en morgenkommentar.

Der kommer en række nøgletal i dag, hvor især eftermiddagens amerikanske inflationstal kan rykke lidt på rentebanen. Ifølge et estimat fra Bloomberg News ventes kerneinflationen at være på 1,9 pct. i november i forhold til for et år siden. Lander årsstigningstakten lavere, kan det svække dollar og trække renterne ned.

Læs også
Top job