Obligationer

Obligationer/middag: Lille rentestigning inden hav af nøgletal

De danske statsrenter kravler igen forsigtigt op fredag, hvor investorerne blandt andet kigger nærmere på et forslag til en ny amerikansk finanslov.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme stiger med 1 basispoint til 0,22 pct.

USA's præsident, Donald Trump, fik sent torsdag godkendt finansloven i Repræsentanternes Hus, der indtil nytår fortsat er domineret af Republikanerne.

Men fra Demokraterne lyder det, at finansloven, som Donald Trump vil have til at indeholde penge til præsidentens mur mod Mexico, ikke vil kunne komme igennem Senatet.

Hvis budgettet falder til jorden, kan det igen - ligesom flere gange tidligere - ende med, at dele af det amerikanske statsapparat må lukke ned.

Muren, der i budgettet er en post på 5,7 mia. dollar - svarende til 37,2 mia. kr. - har været et af præsident Donald Trumps største prestigeprojekter, siden han stillede op som kandidat ved præsidentvalget i 2016.

Fra nøgletalsfronten har der fra morgenstunden været tal for væksten, forbrugertilliden og detailsalget herhjemme, uden at det har rykket ved renteniveauerne.

Ud på eftermiddagen venter der desuden en hel stribe tal fra USA - blandt andet væksttal, tal for privatforbruget og en opgørelse af inflationen.

Læs også
Top job