Obligationer

Obligationer/middag: Renterne næsten så afdæmpede som aktierne

Der er ikke de store bevægelser at mærke i rentemarkedet onsdag, hvor investorerne - ligesom dem på aktiemarkedet - forholder sig ret så afdæmpet.

Renterne på de fleste europæiske statsobligationer bevæger sig med højst 1 basispoint, og mange af dem bevæger sig ikke engang så meget.

Herhjemme ligger renten på det tiårige danske statspapir med udløb i november 2027 i 0,04 pct. ved middagstid onsdag, hvilket er et fald på 1 basispoint fra niveauet tirsdag eftermiddag.

I USA var gode politiske nyheder fra budgetstriden og handelskrigen med Kina med til at øge investorernes lyst til risiko tirsdag aften, hvor renterne blev sendt op i den amerikanske handel.

Investorernes stigende risikoappetit var blandt andet vakt til live af nyheden om, at demokraterne og republikanerne i den amerikanske kongres har indgået en principaftale om et nyt budget med flere penge til grænsesikkerhed, der kan afværge endnu en delvis nedlukning af statsapparatet i USA.

Det afhænger af, at præsident Donald Trump godkender aftalen. Tirsdag gjorde han det klart, at han ikke er "henrykt" over aftalen, men han afviste heller ikke at godkende den.

Præsidenten var også hovedpersonen i tirsdagens anden positive nyhed, da han lod forstå, at han måske vil lade være med at indføre højere told på kinesiske varer, selv om en handelsaftale ikke er helt på plads, når handelsvåbenhvilen udløber 1. marts.

Onsdag lader det dog til, at gassen er gået lidt af ballonen. Den tiårige amerikanske rente ligger fladt i 2,68 pct., mens den tyske tilsvarende er faldet 1 basispoint til midt imellem 0,12 og 0,13 pct.

Onsdag vil investorerne særligt se frem mod eftermiddagens offentliggørelse af de amerikanske kerneforbrugerpriser for januar. Ifølge Sydbank er nøgletallet ikke blevet tillagt den store værdi de seneste måneder, men det kan nu igen komme i investorernes søgelys.

- Chefen for den amerikanske forbundsbank, Jerome Powell, sagde på det seneste rentemøde, at ”inflationen var afgørende for, at han ville hæve renten igen”, skriver bankens makroanalytiker Kim Blindbæk i en kommentar.

Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News venter økonomerne en stigning i kerneforbrugerpriserne, der fraregner prisudviklingen for fødevarer og energi, på 0,2 pct. fra december til januar.

- De sidste par år har inflationstallene i januar dog overrasket investorerne ved at stige mere end ventet. Gentages den bedrift i år, kan det give rentestigninger, vurderer Kim Blindbæk.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.