Obligationer

Obligationer/åbning: Renterne slår bak fra start

De danske statsrenter er i bakgear fredag morgen, hvor risikovilligheden omkring markederne fortsat ser ud til at være sat lidt på pause.

Futures for aktierne peger lidt ned i Europa, og det kan være med til at sende investorerne i favnen på den relative sikkerhed i de fastforrentede papirer, hvilket giver stigende kurser og faldende renter.

For den ledende statsobligation herhjemme med udløb i november 2027 er renten fredag morgen 0,02 pct., hvilket er 2 basispoint under slutniveauet fra torsdag.

Fra nøgletalsfronten er der også lidt at holde øje med for investorerne fredag, hvor særligt vækst- og erhvervstillidstal fra Tyskland fylder.

Fra morgenstunden er der blevet præsenteret endelige tal for BNP-væksten i Tyskland i fjerde kvartal, og her var der særligt fokus på, om Europas største økonomi sneg sig uden om en decideret recession i de sidste tre måneder af sidste år.

Det gjorde tyskerne netop, da også den endelige opgørelse - ganske som den foreløbige - viste en helt flad udvikling i bruttonationalproduktet i fjerde kvartal sammenlignet med tredje kvartal.

I tredje kvartal var væksten negativ, og dermed var Tyskland snublende tæt på recession, der defineres som to kvartaler i træk med negativ vækst.

Derudover venter der fredag tal fra erhvervstillidsindikatoren fra IFO, som ventes at vise et lille fald til 98,9 i februar fra 99,1 måneden før.

Den udvikling afspejler en forventning om en lille fremgang i forventningsindekset, men til gengæld et fald i indekset for vurderingen af den nuværende situation.

Fra eurozonen kommer der sidst på formiddagen tal for inflationen i januar.

Ud over nøgletallene er der også skemasat en lang række taler fra medlemmer af den amerikanske centralbank, men den måske vigtigste tale fredag er fra chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, der taler i Bologna i Italien ud på eftermiddagen.

- Investorerne vil lytte efter, om Draghi er åben overfor nye likviditetstildelinger (TLTRO'er) til de europæiske banker. Derudover vil investorerne høre, om Draghi og co. overvejer at ændre den pengepolitiske kommunikation omkring renten i lyset af de svagere vækstudsigter for eurozonen, vurderer Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en morgenkommentar.

Endelig fylder handelskrigen mellem USA og Kina - og de igangværende forhandlinger om at finde en løsning på samme - stadig meget i markedet.

Alle signaler fra den front vil derfor også blive overvåget af handlerne.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.