Råstoffer

Råvarer: Risiko for konflikt i olielande holder olieprisen oppe

Der er stilstand på oliemarkedet tirsdag, hvor investorerne lader til at ville betale fortsat højere priser på grund af risiko for produktionsforstyrrelser i flere af de store olielande.

Det skriver Reuters.

Det er særligt risiko for en potentiel konflikt i Mellemøsten på bagkant af weekendens amerikanske angreb flere steder i Syrien, nye amerikanske sanktioner mod Iran og begrænset produktion fra kriseramte Venezuela, som investorerne følger tæt.

- Med så mange potentielle produktionsforstyrrelser på spil og få tegn på, at det nuværende kaos på markedet vil stoppe snart, fortsætter handlerne med at et betale en geopolitisk risikopræmie, siger handelschef Stephen Innes fra børsmægleren Oanda til Reuters.

En tønde nordsøolie, Brent, koster tirsdag morgen 71,69 dollar per tønde, hvilket er tæt på uændret sammenlignet med mandag eftermiddag, og samme tendens gælder for den amerikanske WTI-olie, der koster 66,58 dollar.

Samlet set er olieprisen for Brent steget 16 pct. de seneste måneder, hvilket blandt andet er hjulpet af, at oliekartellet Opec har aftalt at mindske produktionen for at skubbe prisen op.

Læs også
Top job