Råstoffer

Råvarer: Oliepriser falder efter bekymringer for handelskrig

Oliepriserne falder torsdag morgen, da økonomiske bekymringer rejser tvivl om den igangværende vækst i efterspørgslen efter brændstof.

Det skriver Reuters.

Faldet kommer som følge af en frygt for en potentiel opbremsning i væksten i brændstofefterspørgslen på grund af toldstridighederne mellem USA og Kina samt emerging markets.

Amerikanske virksomheder i Kina er ramt af toldafgifterne i den intensiverede handelskrig mellem Washington og Beijing, viser en rundspørge blandt flere hundrede virksomheder ifølge nyhedsbureauet.

Det kan få amerikanske interessegrupper til at opfordre Trump-administrationen til at overveje sin fremgangsmåde.

Trump-administrationen har inviteret kinesiske embedsmænd til nye forhandlinger, mens Washington samtidig forbereder sig på at eskalere handelskrigen med en yderligere told på kinesiske varer for 200 mia. dollar.

Onsdag reducerede Opec sin forudsigelse for den globale vækst i olieefterspørgslen for 2019 med henvisning til netop de økonomiske risici.

Men der er også udsigt til, at oliemarkedet står overfor en strammere forsyning på kortere sigt.

- Lagerdata viste et større fald, end analytikere forventede, siger Stephen Innes, som er chef for mæglervirksomheden Oanda i Singapore, til Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 79,31 dollar mod 80,07 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 69,90 dollar mod 70,99 dollar onsdag eftermiddag.

Torsdag morgen koster en troy ounce guld 1205,66 dollar mod 1198,03 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber torsdag morgen 6005 dollar mod 5911 dollar onsdag eftermiddag.

Læs også
Top job