Råstoffer

Råvarer: Oliepriserne stabiliseres efter uge med stigninger

Priserne på den europæiske referenceolie, Brent, og den amerikanske WTI-olie stabiliseres fredag og runder dermed en uge af, der samlet har set oliepriserne stige betydeligt. Priserne understøttes af aftalen om produktionsnedsættelse blandt verdens største eksportører, men er fortsat pressede afbekymrende økonomiske udsigter.

Guld- og kobberprisen stiger.

Med fredagens stabilisering af oliepriserne slutter Brent og WTI-olien ugen af med prisstigninger på henholdsvis 7 og 8 pct., skriver Reuters.

Ugens fremgang skyldes især Organisationen af Olieeksporterende Landes (Opec) aftale om en produktionsnedsættelse på 1,4 mio. tønder om dagen for at imødegå de stigende globale olielagre, der især kan tilskrives den amerikanske produktion. USA producerer i øjeblikket rekordhøje 11,7 mio. tønder om dagen, og det antal ventes at stige til over 12 mio. tønder i januar ifølge konsulentvirksomheden JBC Energy.

- Vi ser oliemarkedet som velbalanceret i en forudsigelig fremtid, eftersom olienationerne gør plads til yderligere amerikansk produktionsvækst, siger Norbert Ruecker, der er chef for råvareforskning i den schweiziske bank Julius Baer, til Retuers.

Derimod presses oliepriserne fortsat af bekymrende økonomiske udsigter, der har fået flere analytikere til at sænke deres vækstestimat for 2019 til under 3 pct. som følge af den uløste handelskonflikt mellem USA og Kina og stigende gæld, skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 61,51 dollar mod 61,26 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 52,48 dollar mod 52,59 dollar torsdagdag eftermiddag.

Fredag morgen koster en troy ounce guld 1292,69 dollar mod 1290,16 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 5974,0 dollar mod 5928,5 dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.