Valuta

Valuta: Investorer venter på amerikansk skattereform

Handlen med de store valutaer er gået i stå på de internationale valutamarkeder tirsdag morgen.

Investorerne foretrækker at forholde sig i ro på sidelinjen, mens de afventer den amerikanske skattereforms skæbne og forsøger at vurdere, hvad den endelige effekt vil være på væksten.

Den republikansk kontrollerede kongres forekommer sikker på at vedtage lovforslaget om skattereformen i indeværende uge, efter at de sidste skeptiske senatorer mandag bakkede op om forslaget, der også har præsident Donald Trumps støtte.

Repræsentanternes Hus forventes at vedtage forslaget først, når afstemningen ifølge republikanske kilder løber af stablen kl. 19.30 dansk tid tirsdag. Senatets afstemning ventes at følge enten senere tirsdag eller i morgen, onsdag.

- Vi forventer ligesom mange markedsdeltagere, at forslaget passerer, og det ser ud til at gøre aktionærerne tilfredse, siger valutastrateg Masashi Murata fra Brown Brothers Harriman i Tokyo til Reuters.

Effekten på dollar synes dog at ville være begrænset, da forslagets vedtagelse allerede er indregnet i prissætningen. Og med de seneste tids snævre intervalhandel synes markedet at stille sig tilfreds med status quo.

- Denne og næste uge, hvor mange investorer er væk på juleferie, og med sidste uges Fed-møde af vejen forventer vi intervalhandel i et stykke tid, siger Masashi Murata.

Økonomiske prognoser peger i retning af, at lavere selskabsskatter vil øge væksten i USA med omkring 0,5 pct.point i løbet af det næste år, hvilket potentielt løfter antallet af renteforhøjelser fra de to, der aktuelt er prissat af markedet, til tættere på de tre stigninger, der konsekvent estimeres fra Federal Reserves side.

Euro koster tirsdag morgen 1,1790 dollar mod 1,1815 dollar mandag eftermiddag. Dollar koster samtidig 112,60 yen mod 112,35 yen mandag eftermiddag.

Dermed går der 132,75 yen på en euro tirsdag morgen, hvilket også var tilfælde mandag eftermiddag.

Læs også
Top job