Valuta

Valuta: Rubel og norsk krone styrkes efter olieprishop

Valutaerne i olieproducerende lande som Norge og Rusland styrkes mandag eftermiddag, efter at olieprisen er blevet sendt op i det højeste niveau i fire år.

Årsagen skal findes hos Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec), som på et møde i weekenden endte med ikke at anbefale at forøge olieproduktionen.

USA's præsident, Donald Trump, havde ellers i sidste uge opfordret organisationen til at sætte priserne ned nu, men den opfordring preller af på Opec-landene - med verdens største olieeksportør, Saudi-Arabien, i spidsen.

- Jeg påvirker ikke priser, siger Saudi-Arabiens energiminister, Khalid al-Falih, efter Opec-mødet, hvilket Reuters betegner som en reel affejning af Trumps ønske.

Mandag eftermiddag skal der 65,92 rubler til at købe en amerikansk dollar mod 66,74 rubler fredag eftermiddag. Ydermere skal der 0,7798 danske kr. til at købe en norsk af slagsen mod 0,7789 danske kr. fredag eftermiddag.

I det store valutakryds mellem euro og dollar styrkes den fælleseuropæiske møntfod en spids, da der skal 1,1771 dollar til for at købe en euro mod 1,1765 dollar fredag eftermiddag.

- Der er ikke meget at komme efter og ikke rigtig nogen friske nyheder at handle på. Det er små intervaller stort set over hele linjen, siger Niels Christensen, valutastrateg i Nordea, til Ritzau Finans.

- Vi ser stadig en dollar, der har det lidt svært, og det er egentlig overraskende, når vi har en uge med pengepolitisk møde, og hvor alle forventer, at der kommer en renteforhøjelse, tilføjer han.

Det er onsdag aften dansk tid, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, offentliggør sin seneste rentebeslutning.

Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News venter flertallet af økonomerne en rentestigning på 0,25 pct.point til intervallet 2,00-2,25 pct.

Læs også
Top job