Valuta

Valuta: Pundet skrider i brexitforhandlinger

Det britiske pund svækkes mandag middag, da modvinden for den britiske premierminister, Theresa May, tager til.

Selv om May ventes at kunne fremlægge en næsten færdigforhandlet aftale med EU mandag for Underhuset, hvor 95 pct. af aftalen er i hus, så er det fortsat det irske grænseproblem, der overskygger skilsmissen mellem Storbritannien og EU. Og netop det er stridsspørgsmålet i egne rækker hos det konservative regeringsparti.

Den største knast i forhandlingerne er spørgsmålet om grænsen mellem Irland og Nordirland, skriver The Guardian.

- Bekymringen på markedet går på mistilliden til May, som er steget hen over weekenden. Dette problem tynger pund, lige som det afventes, hvad May vil sige til Underhuset, siger Victoria Clarke, analytiker i Investec, til Reuters.

Pund koster mandag middag 1,3027 dollar mod 1,3045 dollar fredag eftermiddag.

Imens belaster Italien euro, da den italienske regerings budgetplan for 2019, som indeholder et budgetunderskud på 2,4 pct. af bruttonationalproduktet (BNP). Og det står fast, skriver finansminister Giovanni Tria til EU-Kommissionen.

Underskuddet er større end de 2,0 pct., der re det maksimalt tilladte i følge EU's finanspagt, og i slutningen af sidste uge bad EU-kommissærerne Valdis Dombrovskis og Pierre Moscovici den italienske regering om ændringer senest mandag.

Selv om budgetforslaget ikke lever op til kravene, har italienerne tænkt sig at stå ved det ifølge nyhedsbureauerne Reuters og Bloomberg.

Euro koster mandag 1,1501 dollar mod 1,1485 dollar fredag eftermiddag.

Læs også
Top job