Valuta

Valuta: Dollar uden store bevægelser før resultat af midtvejsvalg

Der er kun helt små bevægelser i den amerikanske dollar tirsdag, hvor investorerne afventer resultatet af midtvejsvalget i USA, der muligvis kan blive en flere dage lang gyser.

Tirsdag er valgstederne i USA åbnet, hvor amerikanerne skal vælge, hvem der skal repræsentere dem i Kongressens to kamre - Senatet og Repræsentanternes Hus. Selv om præsident Donald Trump ikke selv er på valg, ses midtvejsvalget som en stor vælgertest.

- Meningsmålingerne fortsætter med at pege på, at Trump taber Repræsentanternes Hus til demokraterne, men beholder flertallet i Senatet, lyder det fra Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

- Vi vurderer, at det vil lamme Trumps muligheder for at gennemføre yderligere skattelettelser. Vi vurderer, at det vil være negativt for dollaren, hvis Trump mister Repræsentanternes Hus, fortsætter han.

Flere analytikere mener ifølge nyhedsbureauet Reuters også, at en opdelt kongres kan svække den amerikanske valuta, da det gør det sværere at gennemføre nye finanspolitiske tiltag, der har til formål at opveje for den forventede aftagende vækst i USA næste år.

Petr Krpata, der er valutastrateg hos ING, advarer også om, at et uventet udfald kan påvirke de finansielle markeder.

- Meningsmålinger har taget fejl før. Hvis Republikanerne overrasker og fastholder Kongressen, vil dollar, aktier og obligationsrenter få et løft på løftet om Trump 2.0, siger han til Reuters.

Investorerne på valutamarkedet ventes også at forholde sig afventende, frem mod at nyt om valgresultatet offentliggøres.

EUROLANDE BAKKER EU-KOMMISSIONEN OP

Valutamarkedet er også en smule præget af mandagens møde mellem eurolandene, der diskuterede Italiens budgetplaner.

I en efterfølgende pressemeddelelse bekræftede landene, at de støttede op om EU-Kommissionens krav om, at Italien skal være klar med en ændret budgetplan den 13. november.

Bekymringen retter sig mod, at Italien kæmper med eurozonens næststørste gæld, mens budgettet lægger op til at øge underskuddet betydeligt.

Euro koster tirsdag ved middagstid 1,1421 dollar mod 1,1401 dollar mandag eftermiddag, og dollar koster samtidig 113,20 yen, hvilket er helt på niveau med mandagens niveau.

Læs også
Top job