Valuta

Valuta: Fed-referat har svækket dollar en anelse

Dollar er svækket marginalt i fredag morgens valutamarked oven på torsdag aftens meldinger fra USA's centralbank.

På Federal Reserves seneste rentemøde 8. november diskuterede de amerikanske centralbankchefer behovet for at ændre i ordvalget "fortsatte gradvise" renteforhøjelser. Der var dog samtidig enstemmighed omkring behovet for en renteforhøjelse "ganske snart".

Det viser referatet fra mødet, der blev lagt frem torsdag klokken 20 dansk tid.

- På linje med deres bedømmelse af at en gradvis tilgang til en normalisering fortsat var passende, udtrykte næsten alle medlemmer den holdning, at endnu en forhøjelse i målintervallet for den ledende rente sandsynligvis var velbegrundet ganske snart, hvis de indkommende informationer fra arbejdsmarkedet og inflationen var på linje med eller stærkere end deres nuværende forventninger, skriver banken i sit referat.

- Enkelte deltagere, selv om de så yderligere gradvise forhøjelser af målintervallet for federel funds rate som sandsynligvis passende, udtrykte dog usikkerhed omkring timingen af sådanne forhøjelser.

Det blev i markedet tolket som tegn på, at tempoet i Federal Reserves renteforhøjelser kan blive sænket, hvilket svækkede dollaren en anelse. Dog slet i samme grad som onsdag, hvor Federal Reserves formand, Jerome Powell, indikerede, at de amerikanske renter er tæt på at nå et neutralt niveau, hvilket kostede dollaren et stort dyk.

- Man så en ret massiv revurdering af Fed-forventningerne i går (onsdag, red.), og markederne kan have overreageret lidt, siger valutastrateg Erik Nelson fra Wells Fargo til Reuters som forklaring på den begrænsede bevægelse.

Dollar står fredag morgen i en kurs på 1,1395 per euro mod 1,1385 per euro torsdag eftermiddag.

Over for yen er dollaren svækket til 113,40 yen fra 113,30 torsdag eftermiddag, mens euro står i 129,17 yen mod 128,99 onsdag eftermiddag.

Læs også
Top job