Valuta

Valuta: Dollar marginalt styrket op til weekendens G20-drama

Dollar er fredag blevet styrket en smule forud for weekendens G20-møde i Argentina, hvor det store fokuspunkt er handelsdrøftelserne mellem USA og Kina.

Mange tvivler imidlertid på, at der på mødet vil komme de store gennembrud i forhandlingerne mellem den amerikanske præsident, Trump, og Kinas Xi.

- Jeg er skeptisk omkring, at der vil komme andet end "positive diskussioner" eller noget tilsvarende ud af mødet, hvilket kan understøtte dollar og presse den kinesiske yuan tilbage, siger seniormarkedsanalytiker Craig Erlam fra Oanda i London ifølge Reuters.

Handelsspændingerne mellem Kina og USA har i en periode presset yuan, som Credit Suisse venter vil svækkes yderligere til 7,20 per dollar ved udgangen af 2019 - i givet fald det laveste niveau i et årti.

Der skal fredag 6,9465 yuan til en dollar mod et niveau på 6,30 yuan i april - før en langvarig og støt yuan-svækkelse begyndte.

Fredag eftermiddag koster euro endvidere 1,1363 dollar mod 1,1385 torsdag eftermiddag. Dollar reagerede afdæmpet på offentliggørelsen af referatet fra det seneste rentemøde i USA torsdag aften.

Her kom det frem, at de amerikanske centralbankchefer på det seneste rentemøde 8. november diskuterede behovet for at ændre i ordvalget "fortsatte gradvise" renteforhøjelser.

Der var dog samtidig enstemmighed omkring behovet for en renteforhøjelse "ganske snart". Markedet tolkede referatet i retning af, at tempoet for Federal Reserves renteforhøjelser kan blive sænket, hvilket dog allerede onsdag også var indtrykket efter udtalelser af Federal Reserves formand, Jerome Powell, hvilket onsdag kostede dollar et stor fald.

Over for yen er dollaren styrket til 113,53 yen fra 113,30 torsdag eftermiddag.

Læs også
Top job