Valuta

Valuta: Pund styrkes af mulig kattelem i brexit-krise

Storbritannien kan angiveligt ensidigt få lov til at trække sin officielle anmodning om udmeldelse fra EU tilbage, hvilket i hvert fald kan udsætte processen med skilsmissen fra unionen.

Sådan lyder det ifølge flere medier i hvert fald fra en rådgiver fra EU-Domstolen, og det giver tirsdag luft under vingerne til det britiske pund.

Først på eftermiddagen tirsdag koster et pund 1,2807 dollar mod 1,2737 dollar per pund ved dansk lukketid mandag. Over for euro er pund styrket til 0,8900 pund per euro fra 0,8908 mandag eftermiddag.

Den relativt mindre styrkelse i det kryds hænger sammen med, at dollar også generelt svækkes tirsdag, hvor man skal betale 1,1397 dollar per euro mod 1,1347 dollar for en euro, da de danske handlere gik hjem mandag eftermiddag.

I den nuværende situation er der fortsat massiv usikkerhed omkring processen med brexit, selv om briterne med premierminister Theresa May i spidsen er nået frem til en skilsmisseaftale med EU.

Aftalen skal nemlig fortsat stemmes igennem det britiske parlament, og det kan blive mere end vanskeligt med modstandere både i Mays eget parti og i oppositionen.

- Debatten i parlamentet bør gentage afstanden mellem og i de politiske partier, hvilket peger mod en lav sandsynlighed for, at brexit-aftalen bliver stemt gennem parlamentet i næste uge, siger Petr Krpata, der er valutastrateg hos ING, til Reuters.

Det britiske parlament skal stemme om brexit-aftalen på tirsdag i næste uge, og ifølge ING-strategen vil presset på pund fortsætte i hvert fald indtil da.

Læs også
Top job