Valuta

Valuta: Medvind til britisk valuta efter lidt positivt nyt fra EU

Den britiske valuta styrkes onsdag en smule, oven på historien om at det ikke kræver godkendelse fra de øvrige EU-lande, hvis Storbritannien skulle ombestemme sig og ønske at blive i EU. Det vurderer valutastrateg Jan Bylov fra Jyske Bank.

- Generaladvokaten ved EU-domstolen har udtalt sig om, at det ikke er nødvendigt for EU-landene at stemme, hvis Storbritannien vælger at blive i EU. Men det skal besluttes inden 29. marts næste år, for der falder hammeren, siger han.

- På den anden side af den dato er det en helt ny situation, hvor Storbritannien skal ansøge igen, hvis landet vil være medlem. Det er altså en lidt positiv historie, lyder det fra valutastrategen.

Pund sterling koster onsdag ved 13-tiden 1,2778 dollar. Tirsdag eftermiddag lød prisen på 1,2725 dollar.

Generaladvokatens anbefaling er ikke en dom, men EU-Domstolen følger ofte anbefalinger herfra, idet generaladvokaten fungerer som en slags rådgiver for dommerne.

Nyheden om generaladvokatens udmelding har øget sandsynligheden for, at Storbritannien slet ikke forlader EU, vurderer amerikanske JPMorgan. Den lyder nu på 40 pct., vurderer investeringsbanken ifølge Reuters.

En fem dage lang debat om den brexitaftale, som premierminister Theresa May i november blev enige med EU om, blev indledt tirsdag. Der tegner sig dog et billede af en aftale med megen modstand.

- De næste dage skal der debatteres, hvorefter der kommer en afstemning. Det ser ekstremt vanskeligt ud, så jeg tror ikke, vi skal tage dagens pund-styrkelse som et signal, men mere som en reaktion på en lille positiv historie, vurderer Jan Bylov.

Det britiske parlament skal tirsdag 11. december omkring klokken 20 dansk tid stemme om brexit-aftalen. Storbritannien står til at forlade EU 29. marts næste år.

Euro koster onsdag 1,1356 dollar mod 1,1355 dollar tirsdag eftermiddag, mens dollar koster 112,95 yen mod 113,00 yen tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.