Valuta

Valuta: Risikoaversion og faldende renter giver dollar-svækkelse

Den amerikanske dollar er på tilbagetog mandag morgen efter en weekend, hvor striden mellem USA og Kina igen er blusset op, mens halvlunke amerikanske nøgletal fredag har sendt T-bondrenten sydover.

Samlet øger det spekulationerne over, om Federal Reserve vil bremse de planlagte renteforhøjelser efter det pengepolitiske møde i næste uge.

Det betyder, at dollar er på retur mod såvel euro som yen, mens bytteforholdet mod sterling er uændret, da pund fortsat ligger underdrejet på grund af de store politiske vanskeligheder for premierminister Therasa Mays brexit-aftale, der tirsdag kan koste hende det politiske liv samt sende Storbritannien ud i et økonomisk stormvejr uden sidestykke siden Anden Verdenskrig.

- Vi har stigende spændinger mellem USA og Kina over Huawei og brexit-afstemningen i Storbritanniens parlament. Risiko-aversionen vil sandsynligvis være gældende i et stykke tid, siger valutachef Kyosuke Suzuki fra Societe Generale i Tokyo til Reuters.

Stemningen er ikke blevet bedre, efter at Kina har reageret skarpt på finansdirektør og næstformand i den kinesiske telegigant Huawei, Meng Wanzhous, anholdelse i Canada på begæring af USA, der anklager hende for brud på USA's sanktioner mod Iran.

Samtidig falder de amerikanske renter efter sløje arbejdsmarkedsdata med svagere jobskabelse og lavere lønudvikling end ventet.

Negative data har større indflydelse en længe, da Federal Reserve har slået en forsigtig tone om de økonomiske udsigter an og signaleret, at renteniveauet er tæt på neutralt. Samtidig er det igen og igen blevet understreget, at fremtidige renteforhøjelser er data-afhængige.

- Fed vil helt sikkert hæve renten i indeværende måned, men nogle tror, at de ikke har travlt med at fortsætte. Den opfattelse er vokset efter dataene, siger valutachef Akinori Fukushima fra Mitsubishi Trust and Banking i Tokyo til Reuters.

Pund koster mandag morgen 1,2750 dollar mod 1,2760 dollar fredag eftermiddag.

Euro koster mandag morgen 1,1430 dollar mod 1,1380 dollar fredag eftermiddag, og dollar koster 112,35 yen mod 112,65 yen fredag eftermiddag.

Læs også
Top job