Valuta
BREAKING

Valuta: Dollar indhenter tidligere svækkelse og pund stabiliseres

Dollar har tirsdag eftermiddag indhentet det meste af en svækkelse fra tidligere på dagen.

Det er sket i takt med en positiv vending i de amerikanske aktiefutures, som peger i retning af, at markedet går en god dag i møde med stigninger på over 1 pct. fra åbningen.

Tidligere tirsdag havde futures indikeret fald fra åbningen.

Euro koster tirsdag ved 15.20-tiden 1,1360 dollar, efter at euro tidligere på dagen havde ligget styrket i 1,1400 dollar mod et niveau på 1,1375 mandag kl. 17.

Udviklingen skal ses i lyset af positive indikationer på handelsfronten, hvor Kina og USA tilsyneladende har taget skridt, der kan bane vejen for nye drøftelser.

Den kinesiske vicepremierminister, Liu He, skulle således have drøftet en tidsplan for handelsforhandlinger med den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin.

Dertil kommer nyheden om, at Kina ifølge Bloomberg skal tage stilling til et forslag om at reducere toldsatsen på biler importeret fra USA til 15 pct. fra nuværende 40 pct.

Selv om der ikke er noget, der er sikkert endnu, så er de amerikanske bilaktier steget pænt i formarkedet tirsdag.

På nøgletalsfronten viste de amerikanske producentpriser tirsdag eftermiddag lidt større stigningstakter end ventet, hvilket også kan have været understøttende for dollar, da inflationsudsigterne kan afgøre tempoet for kommende renteforhøjelser.

Eksklusive fødevarer og energi steg de amerikanske producentpriser i november med 2,7 pct. på årsbasis mod en ventet stigningstakt på 2,5 pct.

Pundet har tirsdag oplevet en stabilisering efter nedturen mandag til det svageste niveau i 20 måneder, efter at den britiske brexitafstemning blev udskudt. Tirsdag er der kommet en dato på afstemningen, som nu er sat til 21. januar.

Et pund koster tirsdag eftermiddag 1,2600 dollar, efter at kursen på et tidspunkt mandag var helt nede i 1,2507 dollar.

Læs også
Top job