Valuta

Valuta: Dollar svækkes inden rentemøde i USA

Dollar er på retræte onsdag eftermiddag op til rentemødet i den amerikanske centralbank, der meget vel kan ende med signaler om, at der ikke bliver behov for helt så mange renteforhøjelser næste år som tidligere estimeret.

Hele 90 ud af 92 økonomer, som Bloomberg News har indhentet estimater fra, tipper dog på, at centralbanken hæver renten for fjerde gang i år med 25 basispoint til 2,25-2,50 pct.

USA's præsident, Donald Trump, opfordrede tirsdag på Twitter indirekte centralbanken til at undlade at hæve renten, men han får næppe held til at overbevise banken om at "føle markedet, og ikke bare følge meningsløse tal".

- En renteforhøjelse er stadig sandsynlig på trods af Trumps misbilligelse, men der er ret god mulighed for, at de vil reducere antallet af renteforhøjelser i 2019 til to fra tre, siger global valutachef hos Société Générale, Kit Juckes, til Reuters.

Euro koster onsdag eftermiddag 1,1404 dollar mod 1,1370 dollar tirsdag eftermiddag. Der går 112,33 yen på en dollar mod 112,55 tirsdag eftermiddag.

Den stærkere euro skal også ses i sammenhæng med, at en af EU's store hovedpiner kan være på vej til at lette. EU-Kommissionen har onsdag bekræftet, at det har indgået en aftale med Italien om landets statsbudget for næste år.

EU-Kommissionens næstformand, Valdis Dombrovskis, siger, at aftalen ikke er ideel, men afværger en situation, hvor det bliver nødvendigt at indlede en procedure med en mulig straf til Italien, hvis alle tiltagene implementeres.

Dombrovskis siger desuden, at Italien har flyttet sig en del oven på den ophedede diskussion om budgettet for få uger siden.

Læs også
Top job