Valuta: Dollar svækkes af fortsat svage renteforventninger
Den amerikanske dollar er i bakgear onsdag eftermiddag, hvor hele styrkelsen fra den overraskende stærke jobrapport for juli i sidste uge igen synes forsvundet.
Baggrunden er, at de ellers stærke jobtal, der ellers i første omgang satte gang i spekulationerne om, at der alligevel kan komme endnu en renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, allerede i år, endnu ikke har overbevist investorerne.
Således indikerer de amerikanske rentefutures fortsat under 50 pct. sandsynlighed for, at der vil komme endnu en renteforhøjelse i 2016 - også selv om flere medlemmer af Federal Reserves pengepolitiske komité, FOMC, har været ude med mere høgeagtige udtalelser på det seneste.
Midt på eftermiddagen onsdag koster en euro 1,1187 dollar mod 1,1110 dollar per euro ved dansk lukketid tirsdag. Samtidig er dollar nu svækket fra et niveau på 1,0748 dollar per euro i begyndelsen af januar, hvor valutaen nåede sit stærkeste niveau.
Over for den danske krone svækkes dollar til 6,6488 kr. per dollar fra 6,6947 kr. per dollar ved dansk lukketid tirsdag. Ved dollars højdepunkt i 2016 i begyndelsen af januar skulle man betale 6,9417 kr. per dollar.
Hos Nordea venter man imidlertid fortsat, at der vil komme tiltagende løn- og inflationspres i den amerikanske økonomi hen over efteråret, hvorfor Federal Reserve formentlig vil skrue sin ledende rente yderligere op ved mødet i december.
- Løn- og pristal for den amerikanske økonomi bliver afgørende for timingen af den næste amerikanske renteforhøjelse. Og med et arbejdsmarked tæt på fuld beskæftigelse er det mest sandsynligt, at lønstigningstakten vil fortsætte opad i de kommende måneder, skriver Niels Christensen, der er valutastrateg hos Nordea, i en kommentar.
Han venter, at dollar vil slutte året i 6,90 kr. per dollar. Der er dog også fortsat flere forhold, der kan gøre det svært for dollar at styrkes.
- Dollaren har dog fortsat svært ved at stige afgørende og vedvarende på ryggen af udsigterne til højere amerikanske renter. Og samtidig har euroen udvist overraskende stor modstandskraft mod den usikkerhed, som den britiske brexit-afstemning har efterladt, skriver Niels Christensen.
- Og efteråret kan blive udfordrende for dollar med risiko for nye tilbagefald. Især hvis den amerikanske økonomi skulle tabe momentum, eller hvis olieprisen falder yderligere, fortsætter valutastrategen.
Ritzau Finans