Investor

Novo Nordisk: Ozempic optaget på stor indkøbsforenings tilskudsliste

Blåstemplingen er særlig vigtig, da Novos Victoza er blevet pillet af listen og dermed ikke er tilskudsberettiget. Foto: Stine Tidsvilde

Novo Nordisks nylancerede ugentlige GLP-1-analog Ozempic er blevet optaget på den amerikanske indkøbsforening Express Scripts nationale tilskudsliste, der gælder for en lang række sygekasser i 2018. Det bekræfter Novo Nordisk over for Ritzau Finans.

Optagelsen er et vigtigt skridt i Novos arbejde med at indgå kontrakter med de store indkøbsforeninger, der står for sygekassernes indkøb og også rådgiver om, hvilke lægemidler, der skal være tilskudsberettigede, vurderer analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

Han peger på, at blåstemplingen er særlig vigtig, da Novos GLP-1-analog, Victoza, er blevet pillet af listen og dermed ikke er tilskudsberettiget blandt de sygekasser, der følger retningslinjerne fra Express Scripts nationale liste.

- Det er rigtigt positivt, at de er i stand til at komme ind på den største sundhedsplan i USA, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Han gætter på, at Novo dermed får adgang patienter, der står for en høj encifret andel af det amerikanske GLP-1-marked.

Det er blot et par uger siden, at Ozempic blev lanceret i USA.

- Det er stærkt, at de kommer på listen så hurtigt. Samtidig skal man tænke på, at Victoza er ekskluderet fra listen, så det går ikke ud over salget af Victoza, at Ozempic er kommet med. Alt i alt kan det godt være baggrunden for, at Novo-aktien stiger i dag.

Novo ligger 1,5 pct. højere i 314,30 kr.

Læs også
Top job