Investor

Onsdagens obligationer: Op igen efter en tur i lavningen

Skuffende data for det europæiske erhvervsliv trak onsdag formiddag renterne ned i lavningen, men hen på eftermiddagen gav amerikanske nøgletal anledning til en lidt lysere stemning, som trak renterne op igen.

Den danske tiårige toneangivende rente lukkede onsdag i 0,78 pct., som var 2 basispoint lavere end tirsdagens slutniveau og 1 basispoint lavere end åbningsniveauet. Ved middagstid var renten nede i 0,77 pct.

PMI-indekset fra eurozonen for februar viste et fald til 57,7 i februar fra 58,8 i januar. Ifølge Bloomberg News var der ventet et indeks på 58,4.

Onsdag eftermiddag kom PMI-tal fra USA, som overraskede med en stigning til 55,9 for servicesektoren mod en ventet stigning til 53,7 ifølge Bloomberg News. Industriindekset steg også til 55,9, og her var Bloombergs estimat et indeks på 55,5.

Omvendt skuffede opgørelsen over salget af eksisterende boliger med et minus på 3,2 pct. mod en ventet stigning på 0,5 pct.

Men dagens væsentligste makrobegivenhed ligger først efter dansk børslukketid, når referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, offentliggøres klokken 20 dansk tid måske med et fingerpeg om, hvorvidt der kan blive pillet ved bankens renteindikationer for 2018 og 2019.

Læs også
Top job