Investor

SAS' nye bestyrelsesformand ser mulighed for at blive opkøbt

Carsten Dilling, SAS' nye bestyrelsesformand Foto: Mik Eskestad

SAS' nye bestyrelsesformand, tidligere TDC-direktør Carsten Dilling, mener, at det er på tide at få skiftet SAS' gamle fly ud med nye. Men måske kommer flyselskabet til at blive en del af en "opkøbsbølge" inden det, siger han.

Det skriver Dagens Næringsliv.

SAS bliver fra tid til anden omtalt som en mulig opkøbskandidat i flybranchen. Og blandt selskabets tre statslige ejere, der har lidt under 40 pct. af selskabet, har både Norge og Sverige været ivrige efter et salg.

- Det er helt klart, at europæisk luftfart er moden til flere sammenlægninger, fordi der findes betydelige stordriftsfordele i branchen. I USA har vi set det samme for nogle år siden, siger Carsten Dilling til Dagens Næringsliv.

Dilling forudser, at en "stor bølge af opkøb" vil komme til Europa, og hvis SAS har en velfungerende forretningsplan og en stærk europæisk position, vil flyselskabet automatisk komme i spil, når tiden er inde.

Ifølge den nye bestyrelsesformand vil en fornyelse af flyflåden være en topprioritet indtil det.

SAS' egne fly har en gennemsnitsalder på over 12 år, mens de ældste Boeing-fly er over 14 år. Hos konkurrenten Norwegian er flyene i gennemsnit er 3,6 år.

Læs også
Top job