Investor

Onsdagens obligationer: Renten sluttede lavere efter geopolitisk uro

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation sluttede lavere onsdag, hvor nye udmeldinger fra den amerikanske præsident, Donald Trump, fik investorerne til at frygte geopolitiske spændinger.

Onsdag sluttede renten på det tiårige statspapir i underkanten af 0,50 pct., hvilket var 1 basispoint lavere end tirsdagens lukkeniveau.

På Twitter skrev den amerikanske præsident onsdag, at Rusland bør forberede sig på amerikanske missiler i Syrien, og samtidig gjorde han det klart, at USA's forhold til Rusland er "værre end nogensinde".

I en reaktion fra en talsmand for udenrigsministeriet i Rusland lød det ifølge Reuters blandt andet, at "smarte" missiler kunne være et forsøg på at ødelægge beviser på et påstået kemisk angreb på landjorden i Syrien.

Udmeldingerne var med til at tynge aktierne i både Europa og USA onsdag eftermiddag, og obligationsrenterne på begge sider af Atlanten lå også med fald ved dansk lukketid.

Fra USA kom der nye data om forbrugspriserne, der landede som ventet blandt økonomerne, da kerneforbrugerpriserne viste en stigning på 2,1 pct. på årsbasis.

Inflationen er afgørende for, hvornår den amerikanske centralbank, Federal Reserve, næste gang hæver renten. Centralbanken har et mål om, at inflationen skal ligge på omkring 2 pct.

Investorerne kunne også følge med, da Mario Draghi, chef for Den Europæiske Centralbank, ECB, gik på talerstolen i Frankfurt onsdag ved middagstid. Han sagde blandt andet, at han er overbevist om, at inflationen vil nå bankens mål på tæt på, men under, 2 pct.

- Lønningerne og inflationen stiger i takt med, at økonomien bliver bedre. Vi er helt sikre på, at vi når ECB's inflationsmål, sagde Draghi.

Efter dansk børslukketid får investorerne også et blik ind i maskinrummet hos Federal Reserve, når referatet fra bankens seneste rentemøde i marts bliver offentliggjort. Beslutningerne og udtalelserne efter rentemødet bød ikke på de store overraskelser, da markedet allerede regnede med rentestigningen på 0,25 pct.point.

Læs også
Top job