Investor

Markedsoversigt: Aktie- og rentefald grundet geopolitisk uro

Faldene på det danske aktiemarked tog til i løbet af eftermiddagen onsdag, hvor de regnskabsaktuelle selskaber i eliteindekset, Tryg og Chr. Hansen, gik mod strømmen, på trods af at sidstnævnte indledte dagen med et markant fald.

Samlet dykkede C25-indekset 1,2 pct. til 1102,88 med fald i 22 af 24 aktier. Særligt geopolitiske spændinger mellem USA og Rusland var i fokus. Det vurderer børsmægler hos ABG Sundal Collier Nikolaj Holmsgaard.

- Geopolitikken lægger en dæmper på markedet og sender det ned, siger han til Ritzau Finans.

Chr. Hansen var det meste af dagen agterlanterne, da selskabets resultater for andet kvartal ikke helt kunne følge med analytikernes forventninger. Aktien faldt ved middagstid 3,8 pct., men aktien vendte rundt og endte med en stigning på 0,7 pct. i 540,20 kr.

- Chr. Hansen missede en smule på regnskabet. Det var ikke markant, men aktien er højt værdisat, og så rammer det, når selskabet misser forventningerne.

- En af grundene til at den nu performer, kan være de geopolitiske spændinger, risiko og høj volatilitet i markedet. I sådanne situationer er Chr. Hansen en aktie, man tyer til og udnytter faldet til at købe op, siger Nikolaj Holmsgaard.

Tryg indtog topplaceringen i eliteindekset, efter selskabets regnskab for første kvartal.

Aktien steg 0,6 pct. til 142 kr.

- Der har været lidt bekymring om præmieindtægterne, som også kom ud en spids under forventningerne, men det var ikke markant. Det er lidt på en lettelse, at aktien stiger, siger Nikolaj Holmsgaard.

Mærsk-aktierne tyngede C25-indekset, da aktierne var påvirket af en udbyttebetaling på 150 kr. B-aktien faldt 1,3 pct. - eller 126 kr. - til 9300 kr.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation sluttede lavere onsdag, hvor nye udmeldinger fra den amerikanske præsident, Donald Trump, fik investorerne til at frygte geopolitiske spændinger.

Onsdag sluttede renten på det tiårige statspapir i underkanten af 0,50 pct., hvilket var 1 basispoint lavere end tirsdagens lukkeniveau.

På Twitter skrev den amerikanske præsident onsdag, at Rusland bør forberede sig på amerikanske missiler i Syrien, og samtidig gjorde han det klart, at USA's forhold til Rusland er "værre end nogensinde".

I en reaktion fra en talsmand for udenrigsministeriet i Rusland lød det ifølge Reuters blandt andet, at "smarte" missiler kunne være et forsøg på at ødelægge beviser på et påstået kemisk angreb på landjorden i Syrien.

Fra USA kom der nye data om forbrugspriserne, der landede som ventet blandt økonomerne, da kerneforbrugerpriserne viste en stigning på 2,1 pct. på årsbasis. Den amerikanske centralbank har et mål om, at inflationen skal ligge på omkring 2 pct.

Investorerne kunne også følge med, da Mario Draghi, chef for Den Europæiske Centralbank, ECB, gik på talerstolen i Frankfurt onsdag ved middagstid. Han sagde blandt andet, at han er overbevist om, at inflationen vil nå bankens mål på tæt på, men under, 2 pct.

Læs også
Top job