Investor

Genmab: Partner solgte Darzalex for 432 mio. dollar i første kvartal

Genmabs kræftmiddel Darzalex har gang i salget, og det luner i kassen. Foto: Genmab

Genmabs kræftmiddel Darzalex omsatte for 432 mio. dollar i første kvartal - en vækst på 69 pct. fra samme periode sidste år.

Det fremgår af regnskabet fra Genmabs amerikanske partner Johnson & Johnson.

Salget er fordelt med 264 mio. dollar i USA, mens resten af verden bidrog med en omsætning på 168 mio. dollar. Til sammenligning hentede Johnson & Johnson et salg på 201 mio. dollar i USA og et salg i resten af verden på 54 mio. dollar i samme periode sidste år.

Genmab modtager procenter eller såkaldte royalties af Johnson & Johnsons salg af Darzalex, der bruges til behandling af knoglemarvskræft.

For hele 2018 venter Genmab, at Johnson & Johnsons salg af Darzalex lander i intervallet 2,0 til 2,3 mia. dollar.

På aktiemarkedet stiger Genmab tirsdag med 7,3 pct. til 1278,50 kr. Analytikere havde ifølge Bloomberg News estimeret en omsætning for Darzalex på 413 mio. dollar i første kvartal. Estimatet bygger dog kun på to analytikeres vurdering.

Hos Jefferies havde analytiker Peter Welford sat næsen op efter en omsætning på 435 mio. dollar, og han vurderer, det reelle salg på 432 mio. dollar sandsynligvis også er på niveau med forventningerne blandt Genmab-analytikere.

Til gengæld overstiger salget forventningerne blandt Johnson & Johnson-analytikere, hedder det i en umiddelbar kommentar fra det amerikanske børshus, der citerer et konsensusestimat på 396 mio. dollar blandt analytikere, der følger Johnson & Johnson.

- Samlet set bør første kvartal øge tilliden til estimaterne for 2018 og til Genmabs ledelses forventninger, hvilket retfærdiggør en kursstigning, konkluderer Peter Welford videre.

Han peger på, at salget uden for USA udvikler sig stærkt, mens salget i USA med en stigning på 9,5 pct. kvartal til kvartal viser en betydelig fremgang, om end lidt lavere end Jefferies' estimat.

Genmab regner med, at dets egen omsætning vil lande i intervallet 2,7 til 3,1 mia. kr. i 2018, hvoraf royaltyindtægterne fra Darzalex vil bidrage væsentligt med i størrelsesordenen 1,75 mia. kr.

Læs også
Top job