Investor

Fondsbørsen er åben for handel igen

Fondsbørsen er åbnet for aktiehandel igen omkring klokken 14:10 efter at have været ramt af teknisk nedbrud hele onsdag formiddag. Nasdaq København har ikke overblik over, hvad nedbruddet har kostet investorerne.

Foto: Arkiv

Fondsbørsen, som har været nede hele dagen åbner klokken 14.10, hvor der vil være en åbningsauktion, oplyser Nasdaq Nordic i en meddelelse.

De tekniske problemer blev udløst af en brandalarm på et datacenter i den svenske by Vasby og har også ramt børserne i Helsinki, Stockholm, Reykjavik, Riga, Tallinn og Vilnius.

I følge presseafdelingen i Nasdaq København skyldes nedbruddet, at brandalarmen udskiller en form for gas, som serverne på datacenteret i Vasby ikke har taget godt i mod.

Der har også været lukket for handel med obligationer og råvarer, men her blev handlen åbnet klokken 13.15, skriver Ritzau Finans.

Fondsbørsen havde i 2017 i gennemsnit 100.000 daglige transaktioner. Pressechef i Nasdaq København, Javier Lopez Garrido, vil dog ikke gisne om, hvad nedbruddet har kostet investorerne.

»Det har vi ikke overblik over. Når markedet går i gang, skal vi have kigget på detaljer« siger han.

I forhold til om Nasdaq København forventer, at investorerne vil kræve erstatning for den manglende mulighed for at handle aktier, mener Javier Lopz Garrido, at det er for tidligt at udtale sig om.

»Det har jeg ikke nogen kommentarer til, og jeg tror, at det er for tidligt at spekulere i forventninger,« siger han.

Læs også
Top job