Investor

Europa/aktier: Russisk mineselskab i stor stigning i grønt marked

Investorerne på de europæiske aktiemarkeder var onsdag positive, og de ledende indeks lukkede onsdag grønt.

Tyske Dax pegede viste en stigning på 0,1 pct., mens FTSE 100 i London steg 1,3 pct., og det franske CAC 0,5 pct. Stoxx 600 endte 0,3 pct. højere.

Det var især drevet af, at regnskabssæsonen er ved at tage fart på kontinentet.

- Regnskabssæsonen går rimelig godt i Europa - dog ikke helt så godt som i USA. USA er bare et par skridt foran i bevægelsen gennem den økonomiske cyklus, siger Jasper Lawler, der er analysechef hos London Capital Group, til Reuters.

Øverst i Stoxx 600 lå det russiske mineselskab Polymetal, der steg med 11,5 pct., efter at selskabet aflagde regnskab for første kvartal af 2018, der viste en stigning i omsætningen på 19 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Selskabet omsatte i første kvartal for 354 mio. dollar, viser data fra Bloomberg.

Blandt de nederste aktier i Stoxx 600 fandt man den tyske dækproducent Continental, der nedjusterede sine forventninger til 2018 i forbindelse med regnskabet for første kvartal.

Selskabet fortalte, at valutamodvind og ændret værdiansættelse af lagre vil ramme indtjeningen i første halvår af 2018 med omkring 150 mio. euro, hvilket primært relaterer sig til dækforretningen.

Det betyder, at det justerede driftsresultat, EBIT, i Rubber Group vil blive omkring 100 mio. euro lavere end i samme periode året før. I første kvartal i 2017 endte EBIT i den del af forretningen på 622,2 mio. euro.

Selskabet venter ikke, at det kan nå at kompensere for de negative effekter i Rubber Group, og forventningerne til koncernens samlede EBIT-margin i 2018 justeres derfor fra omkring 10,5 pct. til nu at hedde mere end 10 pct.

Aktien faldt 4,1 pct.

Læs også
Top job