Investor
BREAKING

Sydbank: Fine danske regnskaber bekræfter selskabernes styrker

Foto: Finn Frandsen

De største danske aktier i C25-indekset er steget 3,8 pct. den seneste måneds tid, og regnskabssæsonen har været endnu bedre, end Sydbank havde forventet. Der er leveret solide regnskaber og indtil videre få skuffelser.

Det skriver aktieanalysechef Jacob Pedersen i Sydbank.

- Aktuelt er 14 aktier steget og 11 faldet blandt de største 25 i år, oplyser han.

- På trods af en markant modvind fra svækket dollar har regnskabssæsonen været præget af en lang række solide regnskaber, og derfor fastholder Sydbank et såkaldt grønt afkastbarometer for de danske aktier, vurderer han.

Ser man regnskaberne samlet, er det hans indtryk, at de danske selskaber er stærkt positioneret i deres industrier – mange med overlegne forretningsmodeller – og i attraktive markeder. Han noterer desuden, at dollar er styrket en smule i den seneste tid.

- Derfor venter vi nu knap så hård modvind fra USD-udviklingen i de kommende kvartaler, siger han.

Han venter en samlet negativ effekt fra dollar på små 5 mia. kr. i C25-selskaberne.

Det afspejler selskabernes 2018-prognoser allerede ifølge ham, og da værdiansættelsen på de danske aktier heller ikke ser dyr ud, er danske aktier et godt sted at være.

Jacob Pedersen kalder regnskabssæsonen for "overbevisende" og ser et C25-indeks, der på 6-12 måneders sigt vil befinde sig i intervallet 1125-1225. Onsdag formiddag ligger indekset i 1138,17.

Læs også
Top job