Investor
BREAKING

Markedsoversigt: Aktier endte uændret og renten faldt

Presset på GN Store Nord aftog lidt i løbet af onsdagen, efter at aktien havde ligget hårdt presset af nyheden om fusionen mellem de to konkurrenter Widex og Sivantos. Eliteindekset, C25, lukkede i 1143,74 svarende til yderst marginalt fald.

GN faldt 0,7 pct. til 243,30 kr. i modsætning til WDH, der steg 0,2 pct. til 231,40 kr. Det undrede børsmægler i ABG Sundal Collier Anne Sophie Riis.

- Vi så jo, at fusionen måtte være positiv for prismiljøet og konsolidering i branchen som en fordel. Det trækker op for William Demant, og GN burde følge med, mener hun.

At det ikke sker, kan skyldes forskelle i de to danske selskabers salgskanaler. Det gør GN mere udsat for konkurrence fra fusionskonkurrenten, som kan tænkes at blive mere prisaggressiv, mener ABG.

Selv for Pandora blev dagen lidt mildere. Aktien faldt dog 3,8 pct. til 539,60 kr. i bunden af indekset og fortsatte nedturen, som tirsdag kostede et kursfald på 15,5 pct. efter regnskabet. Onsdag føjede børshusene spot til skade med en stribe reducerede kursmål og anbefalinger.

Omvendt gik det for NKT, der tirsdag faldt 9,6 pct., efter at selskabet havde erkendt, at også 2019 ville blive et hårdt år. Onsdag steg aktien 2,4 pct. til 172,60 kr.

Vestas var nyhedsaktuel med oplysningen om, at selskabet har indgået et partnerskab med Vattenfall og PKA om etablering af et mølleprojekt i Sverige på 353 megawatt.

Aktien steg 0,1 pct. til 437,80 kr.

Regnskabet fra Nilfisk viste, at den organiske vækst i årets tre første måneder faldt til 1,3 pct. som følge af problemer med leveringer og ordreophobning. Aktien faldt 0,2 pct. til 304,50 kr.

Et kortvarigt rentedyk på 4 basispoint midt på eftermiddagen onsdag blev udlignet i de efterfølgende timer, efterhånden som de europæiske obligationshandlere kunne notere yderligere rentestigning i USA kort efter handelsstart på de kanter.

Da det danske marked lukkede, lå renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation igen på 0,63 pct., som var niveauet ved middagstid. Det var blot 2 basispoint lavere end ved dansk lukketid tirsdag og 1 basispoint lavere end åbningsniveauet onsdag morgen.

Tilsvarende rentefald omkring 1 til 3 basispoint sås på de store markeder i London, Paris og Frankfurt.

Anderledes spektakulært udviklede renterne sig Sdeuropa. Den italienske rente førte an med et renteløft på hele 14 basispoint. I Spanien og i Portugal steg renterne godt 5 basispoint. Usikkerhed om effekten af endelig italiensk regeringsaftale mellem de euroskeptiske partier Liga Nord og Femstjernebevægelsen katalyserede de sydlige rentestigninger. Blandt andet fordi de to partier måske vil anmode om sløjfning af Italiens gæld hos Den Europæiske Centralbank.

Tyskland holdt sidst på formiddagen auktion over tiårige statsobligationer, som blev solgt med en rente på 0,62 pct. mod en 0,51 pct. ved auktionen for en måned siden.

Læs også
Top job